Buletin informativ

Buletin informativ 5 ianuarie 2021

1. Cursurile se reiau pe 11 ianuarie 2021

2. Modalitatea de lucru - online

3. Orarul școlii este același

 

Buletin informativ - 29 decembrie 2020

1. Cursurile se vor relua in data de 11 ianuarie 2021 pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial

2. Inca nu se cunoaste modalitatea de lucru (adica online sau la scoala) - vom reveni cu precizari

3. Toti elevii scoli au dispozitive de lucru pentru online - toti elevii scoli au primit tablete de la primarie si multi dintre ei deja aveau

4. In varianta ca se va lucra tot online, situatia scolara se va incheia pe baza activitatii si evaluarii facuta in perioada de lucru de la clasa fata in fata si cu activitatea si evaluarea facuta pe online.

5. Cei care nu au intrat la orele de curs online au primit absente (stiati asta)

6. Pentru ca mai sunt 2 zile pana la Anul Nou, va dorim un an nou cu sanatate si a liniste!

 

Buletin informativ - 5 septembrie 2020

 

Pentru ca pe 14 septembrie 2020 incepe noul an scolar, mi se pare firesc sa fac cateva precizari pentru dumneavoastra, parinti, pentru voi, elevi si pentru comunitatea locala.
1. Propunerea Scolii Gimnaziale ”Dimitrie Ion Ghica” Radovanu pentru inceperea noului an scolar este scenariul galben (prezenta fizica la scoala aproape toate clasele respectand distantarea), mai putin clasele a II a, a IV a si grupa mare de la gradinita, care vor lucra in sistem mixt (o saptamana, o jumatate de clasa acasa si o jumatate in clasa, dupa care se vor schimba. La clasele a II a si a IV a va fi invatare mixta, Deja s-au achizitionat materialele necesare pentru a se initia sesiuni live pe Google Meet sau Zoom (laptopuri, camere web de inalta definitie si unghi larg de inregistrare, microfoane lavaliera fara fir, statii de amplificare si boxe clase) si cadrele didactice sunt initiate in realizarea de ”blended learning”.
2. Educatoarea grupei mari de la gradinita va posta toate materialele si sarcinile de lucru folosite la la grupa (cu jumatatea de grupa prezenta in clasa) pe grupul de whats app (grupa de prescolari ramasa acasa va lucra la fel ca in semestrul II)
3. Clasele virtuale din Google Classroom sunt active in continuare si cadrele didactice au obligatia sa posteze acolo toate materialele folosite la clasa in fiecare zi de curs.
4. Grupurile de whats app ale claselor sunt active in continuare
5. Conturile institutionale ale cadrelor didactice pentru Google for Educations (si, implict pentru Google Meet - sesiuni video) sunt active si se vor folosi in continuare
6. Au fost stabilite si semnalizate locurile de joaca in pauze pentru toti elevii scolii (deja ati primit pe grupurile de whats app afisele de la educatoare, invatatori si diriginti)
7. Au fost stabilite circuitele de intrare si iesire din scoala cu respectarea distantarii
8. S-a realizat afisajul cu toate regulile pe care trebuie sa le respecte elevii pe toata perioada petrecuta in spatiul scolar
9. A fost realizat planul de curatenie si dezinfectie cu operatiuni si sarcini clare pentru cei implicati
10. A fost realizat programul decalat de intrare la cursuri a claselor primare (vor intra la ore diferite si vor avea pauze diferite)
11. Cei de la gimnaziu vor intra la aceeasi ora dar, invatand in corpuri diferite vor avea intrari diferite si locuri de iesit in pauza diferite)
12. S-a facut analiza programului, statiilor si numarului de elevi de la microbuzul scolar astfel incat la o cursa sa nu fie mai mult de 9-10 elevi.
13. S-au asigurat toate materialele mecesare de curatenie si dezinfectie pentru semestrul I
14. Cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic, au fost informate aupra sarcinilor specifice.
Va asigur, ca inainte de tot, principala grija a mea si a personalului scolii este ca prescolarii si elevii sa vina in siguranta la scoala, sa fie in siguranta la scoala si pe acest fond sa participe la un demers didactic eficient atat in invatarea fata in fata dar si in cea on-line.
Imi asum tot ceea ce am scris si va rog sa aveti incredere ca va fi bine!
Marian Cirlig - director Scoala Gimnaziala Dimitrie Ion Ghica Radovanu

 

Buletin informativ - 21 mai 2020

1. Pe 20 mai 2020 4 elevi de la clasa a VIII a au primit in custodie 4 tablete cu sim pentru acces la internet pentru a putea participa la lectiile online

2. Activitatea privind scoala de acasa se desfasoara in conformitae cu orarul online stabilit si aprobat de consiliul de administratie al scolii

3. Media prezentei la activitatile de invatare de acasa este de 75%

4. In perioada 2-12 iunie 2020 16 din cei 17 elevi ai clasei a VIII a vor participa la cursurile de pregatire pentru evaluarea nationala desfasurate in scoala dupa orarul aprobat de Consiliul de administatie in sedinta de Consiliu Profesoral

5.Activitatea se va desfasura in doua sali de clasa cu doua grupe de elevi a cate 8 elevi

6.Activitatea se va desfasura potrivit procedurii specifice stabilita si aprobata de consiliul de administratie al scolii

7. Activitatea va incepe la orele 13 pentru o grupa, respectiv la ora 13,30 pentru cealalta grupa si pauzele nu se vor suprapune

8. Vor fi respectate toate cerintele impuse pentru protectia elevilor

9. Au fostaprobate disciplinele optionale pentru anul scolar 2020-2021 - sunt postate pe site-ul scolii

10.A fost aprobata oferta educationala pentru anul scolar 2020-2021

Buletin informativ - 2 mai 2020

1. Saptamana 4-8 mai 2020 este alocata activitatilor din programul ”Sa stii mai multe, sa fii mai bun” - programul activitatilor este pe site-ul scolii, pe pagina de facebook a scolii si pe grupurile de whats app ale claselor.

2. Rezultate centralizate chestionar completat de cadrele didactice privind predarea online

3. Discipline optionale pentru anul scolar 2020-2021 alese de elevi in urma aplicarii chestionarelor online 

4. Variante incheiere situatie scolara

a. Varianta 1 - daca elevul are doua calificative sau doua note pana la data de suspendare a cursurilor (10 martie 2020) se incheie media semestriala cu cele doua calificative

b. Varianta 2 - daca elevul are un calificativ sau o nota pana la data de suspendare a cursuri profesorul, poate pune d doua nota pe activitate desfasurata online pana la data incheierii semestrului II

c. Varianta 3 - Daca elevul are un calificativ sau o nota si nu i se poate valorifica activitatea online (nu a lucrat nimic, nu a intervenit la activitatile desfasurate sau nu a participat) a doua nota devine media de pe primul semestru

d. Varinta 4 - Daca elevul nu are nicio nota sau calificativ media semetrului 1 devine media anuala

 

Buletin informativ - 16 aprilie 2020

1.Azi, 16 aprilie 2020 au fost trimise parintilor si elevilor (pentru gimnaziu) chestionarele in format onlin pentru alegerea disciplinei optionale pentru anul scolar 2020-2021. Adresele catre chestioarl fiecarei clase vin pe grupurile de whats app si pe mailul elevilor. Pana marti 22 aprilie este tremen de completare.

2. Legea Educatiei Nationale a fost modificata in sensul ca este recunoscuta invatarea online (ceea ce face noi la scoala din 16 martie 2020).

3. Pe 22 aprilie 2020 reincep cursurile in format video online

 

Buletin infromativ - 3 martie 2020

Activitatea in cadrul programului  ”Scoala de acasa” s-a desfasurat pe acelesi repere ca si pana acum, adica pe structura claselor virtuale oferite de sesiunile video in Google Meet (unde fiecare profesor sau invatator si-a generat propriile sesiuni video pentru lectii sincron) si Google Classroom (unde in mod asincron, fiecare invatator sau profesor si-a incarcat materiale care sa sustina invatarea si fise de lucru care sa poata fi lucrate pe caiet sau in formt digital)

Clasa a III a - Google Meet, Google Classroom, Zoom, Google Drive (de unde folosesc Google Docs si Google Forms, incarcarea de materiale si partajarea acestora), Kine Master (pentru editare video), Learning Apps, WordWall, Padlet, FresGrade (portofoliul digital) si gmail.

Procentul de prezenta la cursuri este in jur de 75%. 

La toate clasele s-au desfasurat atat atvitati de recapitulare si consolidare dar si activitati de predare. 

In perioada 4-21 aprilie este vacanta. In acest interval toate cadrele didactice din scoala sunt in vacanta. 

Buletin informativ - 28 martie 2020

Informatii privind scoala on-line din perioada 16 martie 2020 -28 martie 2020

 

Clasele gimnaziale - toate pe Google Meet cu orar creat special pentru asta (mai putin educatie fizica, desen si muzica) - orarul este postat de doua samptamani pe site scola, pagina de facebook si grupurile de wtats app al claselor. 

 

Linkurile pentru sesiunile video sunt generate de fiecare profesor cand ii vine randul conform orarului si sunt puse pe Google Classroom, pe grupurie de mail ale claselor sau pe grupurile de Whats App. Am verificat de foarte multe ori daca pe acele linkuri sunt sesiuni video si mi-au dat Accept la sesiune. Deci, se face!

 

Clasele primare
clasa pregatitoare - pe grup Whats App - se lucreaza independent acasa pe caietele tip la sugestiile cadrului didactic; parintii fac foto la ceea ce au lucrat si trimit pe grup si invatatoarea face comentarii pe baza temelor.
clasaa I - grup whats app si Google Meet

clasa a II a - grups whats app si Google Meet - se desfasoara program normal

clasa a III a - Google Classroom de 3 ani, Google Meet, Zoom cand este necesar, se foloseste Screen Share pe ambele si whaiteboard, Kine Master, Stop Motion, Fresh Grade, Learning Apps, Wordwall, Padlet, Candva, Kahoot, Perfect Piano, Gmail  si Google pentru obtinerea de informatii de pe internet.

Clasa a IV a - Google Meet si Whats App

Gradinita - educatoarele consiliaza zilnic parintii asupra activitatii independende ale elevilor

 

Se face predare la toate clasele! 
Toata aprecirea cadrelor didactice, care se reinveteaza, elevilor si parintilor!

 

Adrese utile

Pagina Facebook

Vremea

Ceas